donderdag 22 juni 2017

Creatieve verkoeling op een snikhete dag

Op een dag als deze loopt de temperatuur snel op. Behalve bij de kleuters, want zij vinden creatieve verkoeling door vandaag samen met juf Jeanette een mooie ijsbeer te maken. 
De basis bestaat uit wasmiddelflessen, die juf Jeanette de afgelopen maanden verzameld heeft (gooi dus niets weg, maar lever het van tijd tot tijd bij school in). Verder gaan ze lekker aan de slag met lijm, papier, muizentrapjes etc. Het plakken van het kleine bruine mondje vergt voor de meeste leerlingen nog heel wat hand/oog coördinatie. Maar als het dan ook eindelijk goed zit, zijn ook weer de meesten ook weer apetrots! En terecht!

 Alle kinderen zijn ook dol op haar, hoewel ze soms ook wel een beetje streng is. Echter dat begrijpen de meeste ook wel, anders zou je maar rare ijsberen krijgen of foutieve samentrekkingen zoals een ijshond of een zeebeer!

Wat fijn om juf Jeanette eens te ontmoeten. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat ze vroeger met juf Meta en Pauline aan de kleuters heeft les gegeven. En haar kleinkind zit bij ons op school. Hoe leuk! 
Niet alleen juf Jeanette let goed op, maar ook de grote ijsbeer!
De rest van de kleuters is lekker in de klas bezig, bijvoorbeeld in de kookhoek. Daar nemen ze het thema heel letterlijk. Zo maken zij ijsjes, koken op heet vuur en zijn verkleed als eskimo’s! Lekker spelen leidt hen af van de hitte, en dat is belangrijk vandaag! Enjoy!
 

Ondertussen werd er vanmorgen ondanks de hitte in de bovenbouw flink gewerkt! Alle klassen waren druk in de weer met rekenen, taal en zelfs een geschiedenistoets in groep 6. Alle klassen? Nee, één klas was wél in projectsferen. De alleroudsten van de school hadden samen gebrainstormd over hun invulling van het project. Daar kwam een fraai keuzelijstje uit:We zijn natuurlijk benieuwd naar de resultaten en misschien wordt er binnenkort beneden wel een origineel Wilgenhoek-prentenboek voorgelezen.

Méér over de dag van de kleuters lezen we in de volgende aflevering van het gastblog!