vrijdag 23 juni 2017

Dansen, dansen, dansen op de vulkaan!

Vanmorgen werd er volop gedanst in klas 3. De voetjes gingen van de vloer, de armen in de lucht, iedereen deed erg fijn mee! Juf Pauline stond voor het bord en begeleidde de groep. Maar voor de meeste kinderen was dat helemaal niet nodig, want de pasjes zaten er goed in. Het waren namelijk dezelfde dansjes van afgelopen woensdag en je weet, oefening baart kunst! Uw blogger werd ook aangestoken en danste enthousiast mee!


Na het dansen gingen de kinderen knutselen. Vorige week begonnen ze in het thema Warm. De opdracht was het maken van een mooi “bounty” eiland, met palmbomen, parasols, zeesterren en zonnebadende zeemeerminnen. En dat alles natuurlijk in warme kleuren, je kreeg direct al zin in vakantie!Vandaag maakten de klas ook een start met de Noordpool. Na de uitleg van juf Cindy gingen de kinderen enthousiast aan de slag met karton, papier-maché, deksels en wc rollen. Deze opdracht moesten ze in tweetallen uitvoeren, want samenwerken stond voorop. Het kiezen van een partner ging eigenlijk heel gemakkelijk en de kinderen waren heel geconcentreerd aan het werk. Volgende week zien jullie het eindresultaat!


 

Ondertussen kwam er mooie muziek uit de gymzaal. Linda, de moeder van Sanne uit groep 1 blauw, gaf speciaal voor het cultuurproject, muziekles aan de kleuters. Als je goed luisterde, hoorde je o.a.: “Koetje in de wei” en “Pak je laarzen, pak je jas”. De juf had speciaal liedjes over de seizoenen uitgekozen. Warme jaargetijden en koude jaargetijden. De kinderen vonden het erg leuk en mochten zelf ook in de weer met trommels en samba eitjes. Het leukste vonden ze zelf wind maken, woei - woei - woei ging er door de zaal.
In groep groen ging groep 1 aan de slag met wasco en ecoline. Je mocht een tekening van de zon in warme kleuren maken en/of van de zee met koele kleuren. Bij beide tekeningen mochten de kinderen ook witte wasco gebruiken. Dat vonden zij gek, want wit zag je toch bijna niet? Maar Juf had een verrassing, als je later met ecoline over de wasco ging, kwamen de witte wasco lijnen heel goed naar voren. Het leek wel een tovertekening!


 
Yara vond de zon heel mooi om te maken. Ze houdt van de zon, want die is zo lekker warm en ze vindt de kleuren heel mooi.


Wat was het weer een drukke project-dag. Gelukkig kunnen alle kleine kunstenaars een heel weekend lang lekker uitrusten.

Vergeten de lezers niet ook de foto's op de schoolwebsite te bekijken?