maandag 26 juni 2017

Gastblogger van de dag: Groep 8

Groep 8, de oudsten van de school, hebben het ontzettend naar hun zin met juf Manon. Maar hebben ze ook wat te vertellen over het project?

Vandaag stond er voor groep 8 een workshop ‘Stop-Motion’ filmpjes maken op de iPad op het programma. Omdat we erg druk aan het oefenen zijn voor de musical doen we maar één workshop, maar wel meteen een hele toffe! Een Stop-Motion is een filmpje dat je maakt door verschillende foto's na elkaar te nemen. De foto’s worden als een verhaal achter elkaar afgespeeld. Dit zorgt voor een leuk effect!


De kinderen hadden knuffels en poppetjes meegenomen om in hun ‘verhaal’ te laten spelen. Groep 8 houdt van spanning en veel actie, dat is terug te zien in de filmpjes. Zo was er een verhaal gemaakt over eenhoorns met glitterbloed… Brrr!


In de klas zijn we ook druk bezig met zelfbedachte opdrachten die met het thema warm en koud te maken hebben.
Zo worden er prentenboeken geschreven, klimaatkaarten gemaakt, games ontworpen en zonnestelsels op schaal gemaakt. We knutselen, tekenen en schilderen wat af! Schilderijtjes met échte kerstlampjes? Het kan allemaal in groep 8.


 
 

Deze week gaan we nog mooie kunstwerken maken van plastic in warme en koude kleuren, spelen we het coole spel curling en sluiten we af en met te gekke sportdag. We hebben er zin in!

De volgende gastblogger is… groep 4. Zet hem op!