woensdag 28 juni 2017

Gastblogger van de dag: groep groen en groep blauw

De gastbloggers van vandaag zijn de jongsten van de school: de kleuters van juf Antoinette, juf Mieke, juf Ruth en juf Meta.
Vandaag hadden groep blauw en groen de gastblog. Voor vandaag stond er een muziekworkshop voor de groepen gepland maar helaas was ze ziek. Volgende week woensdag komt zij terug om als nog de muziek te geven.

Maar we hebben niet stil gezeten !
 

Groep blauw heeft in de kring een rekenactiviteit met de winter en de lente gedaan.


Handje wantje. Hierbij moeten de kinderen voelen hoeveel vingers er in de kleine kamer (de plek van de duim) zit. Hoeveel zitten er dan in de grote kamer. Groep 1 mocht dat proberen te voelen en groep 2 moest het proberen te rekenen. Bijv. je voelt 2 vingers in de kleine kamer, dan moeten er 3 in de grote kamer zitten.
De rekenactiviteit over de lente ging over een nestje. Moeder/vader vogel vliegt om wormpjes te zoeken. Als de vogel terug komt zijn de eieren in het nest uitgekomen. Maar hoeveel babyvogels zitten er nu in het nest? Kun je ze tellen als ze zo fladderen? Kan je het ook anders zien hoeveel het er zijn?Tijdens het spelen hebben sommige kinderen nog hard gewerkt in hun werkboekje. Een aantal kinderen hebben een kunstwerk gemaakt met warme en koude kleuren.

Groep groen
De koud-warm thematafel wordt elke dag aangevuld met nieuwe spulletjes.

Kinderen nemen van thuis spulletjes mee . En/of maken tijdens het spelen dingen. Op een kralenplank werkje met koude en warme kleuren.


 
Vandaag keken het filmpje n.a.v. het prentenboek ‘Kikker in kou’ en konden de kinderen met de verteltafel en maakten de kinderen verschillende thema werkjes. 
Kikkers prikken voor het werkboekje
 
seizoenenklok
Kortom het was weer een hele gezellige warme dag!
Al leek het buiten niet echt zomer.

Morgen is groep 7 blogger van de dag!