maandag 26 juni 2017

Glinsterende Eenhoorn en super HETE proefjes!

Kent u Sander Kloppenberg? Of VJ Glinsterende Eenhoorn? Nee, maar weet u wat een VJ is? Een VJ is een artiest, die bewegende beeldende kunst creëert tijdens concerten, in nachtclubs en discotheken, en op muziekfestivals. En deze coole Sander ging samen met de leerlingen van groep 8 een Stop-Motion filmpje op de iPad maken. Echt een super vette les!Jade en Alexandra hadden de smaak goed te pakken en maakten een ij(s)zingwekkend filmpje over een paar pony’s op zoek naar een verborgen schat, echter ze werden door de slechteriken bruut vermoord. Vervolgens werden ze weer tot leven gebracht, maar werden het “dark/evil” pony’s. Wist u dat my little pony’s glitterbloed hebben? Creatief bedacht!
De link met het cultuurproject waren natuurlijk de verschillende warme en de koude emoties, die sterk uitvergroot in de filmpjes naar voren kwamen. Hieronder ziet u het resultaat van Jade en Alexandra en de pony’s leefden nog lang, maar niet zo gelukkig!Rune en Jesse hadden ook een filmpje met driftende auto’s gemaakt. Zij gaven aan dat zij het super leuk vonden om een keer iets anders te doen dan alleen maar te “werken”. En daarbij is samenwerken met iemand waar je lol mee hebt, veel leuker! Oh ja Rune neemt graag de Oscar alvast in ontvangst!En ook Casper en Floris leefden zich uit met een spannende race.


Op deze manier is het zelfs in groep 8 nog ontzettend 'cool' om met poppetjes te spelen!
 
 
 
 

Ondertussen in de onderbouw....
Groep 1,2,3 en 4 gingen vandaag lekker aan de slag met techniek meester Fons!
Meester ging dit keer aan de slag met warmte. Wat doet lucht als je het verdampt? Hoe kan je warmte meten? Wat is condens en waarom knalt deze ballon niet boven de kaars? Heel origineel ingestoken, net als de opmerkingen van de kinderen af en toe.

Zo had meester o.a. een oor- en een vleesthermometer bij zich en dat riep bij verschillende kinderen een nostalgisch gevoel op. Meester kregen vaak de vraag of hij ook nog een ouderwetse thermometer bij zich had, zo eentje die in je billen moest. Want die gingen de kinderen zeker niet vastpakken of bekijken, IIIEEEWWWW! 


Meester werd ook gevraagd of hij een Mad Science professor was, een uitvinder en een stoomregelaar…. Nee hoor, meester Fons is gewoon meester Fons; een techniekmeester en een proefjes-doener!De kinderen genoten zichtbaar en vonden het erg jammer als hun lesuurtje weer voorbij was! Vooral de stoommachine, de proefjes met de föhn en de ballon boven de kaars waren favoriet!

KABOEMMM! Nee hoor, dat gebeurde niet! Meester Fons had de ballon met koud water gevuld, het water nam daardoor de warmte op, waardoor de ballon heel bleef! 

En het raadsel van de dag: hoe blaas je een ballon op als je een ballon, een plastic fles en een föhn hebt?


Duidelijk toch?

Meester Danny stuurde het blog een foto toe van groep 3.
Zij waren druk bezig met een ontzetten koud spel, waar de groepen 3 tot en met 8 allemaal om de beurt mee aan de gang gaan: curling!
Eens kijken of we een Wilgenhoeker kunnen vinden die voor het blog kan uitleggen wat dat precies is.
 Gastblogger van de dag is groep 8. Wat hebben de kinderen die op hun beurt bij VJ Glitterende Eenhoorn wachtten, eigenlijk gedaan?