donderdag 29 juni 2017

Koud&Warm schieten, ijsberen afmaken en Strike A Pose!

Meester Danny's dag begon al goed! Hij kreeg een hele grote verrassing van Olivier.
En dat leverde een grijns van oor tot oor op :-)

Vandaag rende groep 6 enthousiast door de gangen. Ze waren hijgend, enthousiast en bijna door het dolle heen, op zoek naar rood en blauw, warm en koud! Deze kleuren moesten ze afzonderlijk van elkaar vastleggen op hun iPad! Binnen een half uur moesten ze, in groepjes van vier, minimaal zes verschillende foto’s schieten(= maken, ouderwetse uitdrukking toen fotografie nog met rolletjes was…?). 
Madeleine en Jonas hingen al snel als twee slingeraapjes in een verkeersbord; ze hadden werkelijk alles over voor een goede foto! Wat betekenen deze verkeersborden eigenlijk?

Sanne is vandaag jarig (hoera!), en wilde graag naar buiten, want; “daar is een blauw hek!” Nout kreeg van zijn groepje te horen; “kom nou Nout, niet spelen, we gaan hoor! We hebben nog heel veel te doen!”
Bas, Hinde, Wahb en Dorus vormden een groepje en hadden een turquoise ballon tegen een fel blauw hek gefotografeerd. Bas zei; “Blauw op blauw is dubbel koud!” De ballon gingen ze doorprikken en vervolgens beeld voor beeld vastleggen, want dan was er ten minste een beetje actie!Wahb hielp heel lief een kleuter met zijn shirt, dat vervelende shirt wilde namelijk niet dicht en het was best fris buiten. Groep 6 had namelijk aan juf Mieke gevraagd of ze wat kleuters van groep groen mochten lenen, want dat leek hen wel leuk! Hoe lang mag je eigenlijk een kleuter lenen? Drie weken net als in de bibliotheek? Verschillende kleuters, die durfden, mochten mee op de foto!Meester Danny had aan groep 7 twee vrijwilligers gevraagd om een spel van groep blauw te gaan doen! (de kleuters zijn populair vandaag…)  Bieke en Kian waren de gelukkigen! Zij begeleidden het spel, wat bestond uit hoepels en ballen. De ijsballen (blauwe ballen) moesten de deelnemers in de wakken (blauwe hoepels) gooien en de vuurballen (rode ballen) in de vulkaankraters (rode hoepels). Gooide je raak, dan kon je een punt verdienen. Lekker snel, lekker makkelijk, maar zeker leuk!
Kleuter Mick deed het erg goed , hij gooide een bal in het stukje van de overlappende hoepels en scoorde daarmee dubbele punten. Hoera, goed gedaan!!! Hij was de winnaar van de dag! Gefeliciteerd Mick!
Bieke en Kian vonden het leuk om mee te doen, want de rest moest gewoon verder met de saaie werkjes! Hadden zij even geluk!

Bij de kleuters werden vandaag ook de ijsberen afgemaakt (dat klinkt best zielig….:-), ik bedoel, hier werd de laatste hand aan de knutsel ijsbeer gelegd. Ze zijn super mooi geworden, iedereen was heel trots op zijn of haar beer. Sommige kleuters gingen zelfs met de beren spelen. Hele verhalen werden er verteld en verschillende beren beleefden de grappigste avonturen… sommige gingen zelfs van de (ijs)glijbaan (nouja ze vielen..) Zo zie je maar, wat je allemaal met afval kunt maken. Leuk gedaan juf Jeanette!
Ook de modeshow van groep 2 blauw voor hun klasgenootjes was een succes! WALK, WALK and STRIKE A POSE! Rock that stage! We zijn allemaal weer helemaal bij met de nieuwste trends voor de zomer en winter van 2018! Alle kleuren mogen, net als alle stoffen en materialen! Ook op het gebied van haar en make-up kan en mag alles! Dus beste allemaal, doe gewoon lekker aan, wat je zelf wil, dan kom je altijd goed en origineel voor de dag! Create your own you!
Speciaal voor het blog ging onze eigen razende reporter juf Pauline een kijkje nemen bij dit fashion-event:
"Vanmiddag was het spannend in groep blauw. Op de gang waren de kinderen van groep 2 zich aan het omkleden voor een modeshow.  De " modellen" showden op een echte catwalk de nieuwste zomer, herfst en wintermode. Vooral dit laatste was een erg warm klusje. Juf Meta voor zag alles van vakkundig commentaar. En alle modellen kregen een verdiend applaus. "Goed voorbereid met de blauwe schoenencollectie!

Zomer
Lente

 


 

Herfst
Winter
Groep 5 had hard doorgewerkt met de ijsberen, zodat er vandaag tijd was voor nóg een poolknutsel: een pinguin. Een beetje eng was het wel. Niet vanwege de pinguin, maar vanwege het gevoel van watten.....
Dat voelt toch wel erg gek, vonden een aantal kinderen.
Gelukkig werden het toch nog mooie pinguins!


Groep 6 was vandaag een ontzettende bof-klas! Niet alleen een foto-opdracht én een tractatie in de ochtend, maar ook nog een proefjescircuit in de middag. En om het helemaal af te maken kwam oud-klasgenoot Evelyn (die tegenwoordig in Singapore woont) óók nog gezellig een middagje meedoen. Het was een topdag voor groep 6!
Het proefjescircuit was ontzettend interessant - zo testte de groep dat een ballon boven een vlam soms wél en soms niet ontploft. Hoewel je voor de zekerheid maar het beste voorbereid kunt zijn.

 
En ballonnen laten opblazen door een hete kraan - werkt dat echt? Ja zeker!
Groep 6 hield zich vandaag óók nog bezig met curling: het was spannend, maar Jonas is de gelukkige winnaar.
 

Groep 7 ontving vandaag ook bezoek: juf Lisan is herstellende en móest gewoon even zien wat haar groep allemaal tijdens het cultuurproject doet. Beterschap Lisan!
 
 
En als je nou een hele tijd heerlijk gewerkt hebt, je maatje top was en je je -terecht- helemaal fijn en vrolijk over het resultaat voelt, dan zegt deze foto toch alles?
 Wat een goede afsluiting van de donderdag!

Morgen is alweer de laatste dag van het project, dus allemaal vroeg naar bed. Dan staan we morgen allemaal fit en energiek aan start van de sportdag! Ready, steady, GO! 

**** En voor morgenmiddag: na schooltijd staan de dames van groep 7 weer klaar voor hun teken-actie voor KiKa en Zeehondencrèche Pieterburen. Niet vergeten!! ****