vrijdag 30 juni 2017

Sportieve afsluiting van het cultuurproject – 1,2,3 GO!!!

 Vanmorgen vroeg vertrok een lange sliert van groene T-shirtjes van de Wilgenhoek naar de sportvelden! Het was droog en iedereen had er zin in! Het zag er super leuk uit! Ondertussen legden de hulp ouders, juf Fanny en de meiden en jongen van het CIOS op de atletiek baan een laatste hand aan de spelletjes. Iedereen had het er nog druk mee. Maar door de goede voorbereiding van juf Fanny en haar hulptroepen (Marjan, Mieke, Cindy, CIOS) voorliep alles voorspoedig! Het blijft toch altijd spannend, zo’n groot evenement. Kom maar op, we kunnen beginnen!!! 
Juf Pauline en Fanny trapten sportief af met een lekkere warming-up! Het waren de warm/koud liedjes/dansjes van de start van het project! Dat was dus voor iedereen een makkie, want die kenden ze al! Kijk iedereen eens lekker meedoen?! Dat ziet er goed uit kinderen! Alleen die ouders…bewegen blijft lastig, maar dat kan beter!

Er waren 12 super leuke spelletjes bedacht, die iedereen moest afronden; van Chinees voetbal, kleding estafette, verspringen, ballen gooien tot speerwerpen, etc etc. 

 
 
 
 
 


Het skiën leek makkelijk, maar was nog best moeilijk met z’n tweeën of drieën… Noor (3) en Mila (7) gingen goed, totdat ze met tellen in de war raakten. Tycho en Semih (5) deden het met Nio (5) net iets anders, maar ook zij bleven steken. Toch goed geprobeerd allemaal! Kijk maar eens zelf!
Een ander onderdeel was het verspringen. Super leuk om iedereen een goede aanloop te zien nemen en bloedje fanatiek de benen zo ver mogelijk vooruit te schoppen.
Maud van groep 8 had met 3.08 meter één van de beste prestaties! Goed gedaan, Maud!!!


 
Estafettebal was een uitdaging omdat je met zoveel jongens en meisjes moest samenwerken; je moest én goed gooien én goed vangen! Grappig filmpje in slow motion!Ook de kleding estafette was een dikke hit, behalve als je een broekje moest aantrekken. Dat ging super lastig over je eigen kleren en dat levert een hoop vertraging op! Kom op, rennen!!!!Steeds meer ouders en begeleiders kregen na verloop van tijd de smaak te pakken en gingen ook meedoen met hun groepje. Natuurlijk, waarom niet?! Het leverde niet alleen leuke beelden op, maar ook de kinderen hadden dikke pret!


Aan het einde van de ochtend was iedereen moe maar voldaan en daarom werd er na het opruimen als beloning nog een lekker waterijsje uitgedeeld! Wat een mooie afsluiting van het project! Op naar volgend jaar! Het waren twee super leuke weken! 

 
 
 
 Iedereen heel erg bedankt voor de creatieve ideeën, de geweldige uitvoering en alle hulp! Wij zijn nu al reuze benieuwd naar het thema van volgend jaar!!!
Tot slot nog een foto van de héle Wilgenhoek. Daar hebben we een panoramafoto voor nodig!!