woensdag 28 juni 2017

Warmbloedige dieren versus de Noordpool

Vorige week heerste er in groep 4 absolute stilte, de kinderen waren volledig op hun werkjes geconcentreerd. Ze waren samen met juf Ramona, van start gegaan, met een moeilijke nateken opdracht. Ditmaal waren de warmbloedige dieren aan de beurt. Het was best lastig voor ze om sommige dieren, zoals de giraf, na te tekenen. Ook moesten er maar liefst zes dieren op een A5je getekend worden en dat is best krap. Maar na wat gummen en wat zuchtten, lukte het uiteindelijk iedereen. Super goed gedaan allemaal!

Roos vond het olifantje het makkelijkst om na te tekenen en Louise het hondje. Dat is misschien ook wel begrijpelijk, want dat zijn toevallig ook hun lievelingsdieren. Dan gaat het vaak bijna vanzelf. Het moeilijkst vonden ze beiden de vogel en dan met name de pootjes. Plus die kooi hing zo hoog! Verder vonden ze nog steeds de spelletjesochtend het allerleukste! Vooral Roos was erg verrast, want haar moeder deed mee als hulpouder, maar had van te voren helemaal niets gezegd. Verrassing!

Noordpool


Bij groep 3 werd er door alle kinderen ook heel goed en rustig samengewerkt aan de individuele Noordpooltjes, want die moeten ook deze week af zijn. Wat zijn de verschillende eilanden, ijsschotsen, pinguïns, ijsmannen, zeehonden etc mooi geworden, ze leken net echt!
 


Alec had zelfs een hele familie getekend; papa pinguïn ging op pad, mama pinguïn paste op de baby en het broertje was op de (ijs)trampoline! Verder gaf hij aan dat hij best snel pinguïns kan tekenen en hij vindt het heel leuk om te doen!Saar vond het ook een leuke opdracht en ze houdt van pinguïns, omdat ze zo heel leuk waggelen. “Kijk”, roept ze, “ik doe het wel even voor!”

Er was nog een klein probleem; hoe bepaal je nou, als je samenwerkt, wie het kunstwerkje mee naar huis mag nemen? Oscar en Mia hadden een goed idee; eerst mag Oscar het 20 dagen meenemen. Vervolgens maken ze een speelafspraakje en als ze dan eindelijk bij elkaar gaan spelen, neemt Mia het 20 dagen mee naar huis! Eind goed, ijs goed!


Maar niet alleen in de benedengang wordt hard gewerkt. Boven kunnen ze er ook wat van!
Het eerste lokaal op de gang is dat van groep 8. Maar wat was dat? Groep 8 leek wel groep 3 (of misschien wel groen of blauw). Alle tafels waren aan de kant geschoven en in het midden lag een grote kleurige berg verzameld plastic. En daarbij zaten groep acht-ers gewoon op de grond te knutselen!!!
Probleempje is natuurlijk wel dat die armen en benen een stuk langer zijn geworden sinds hun kleutertijd!
 Groep 8 genoot! Bij juf Manon kan ook wekelijk alles...

Een deur verderop was groep 7 geconcentreerd aan het werk nadat ze een spannende strijd hadden geleverd om de curling-winst.

Helaas was juf Judith in de hitte van de strijd helemaal vergeten foto's te maken van dit ijzige evenement, zodat we het moeten doen met deze foto van de winnares.


Nóg een deur verderop was groep 6 bezig met papieren landschappen.
Met aarde-en-vuur tinten maak je al gauw een prachtige vulkaan...Terwijl je met witte en koele tinten je op een pool waant.
Met een uitgekiend gebruik van blauw en groen tinten waren er zelfs werkjes die het noorderlicht probeerden te vangen!Aan het einde van de gang nam juf Marjan groep 5 mee op reis naar de Noordpool. Eerder deze week was het 'warme' gedeelte van de muur al versierd met vurige schilderingen van giraffes, maar ook het 'koude' gedeelte moest gevuld worden.....
Een schattige ijsbeer moet daar voor gaan zorgen.

 Pfff, we krijgen het gewoon warm van zo'n drukke morgen!