vrijdag 23 juni 2017

Wie kent de Kamiljongeslurf?
Vanmorgen ging groep 5 flink aan de slag met juf Ramona, een creatieve duizendpoot. Deze juf had een super leuk boekje gemaakt in het thema warm- en koudbloedige dieren. De opdracht van vandaag, was het tekenen van een warmbloedig fantasiedier. Het fantasiedier moest uit een mix van drie warmbloedige dieren bestaan. Er werden een hoop mooie dieren bedacht, zoals de Kamiljongeslurf van Felix; een samenvoeging van een kameel met een olifant en slang!

Tycho, trots poserend met de juf, had een Diamant Monster gemaakt, een mix van een slang, jaguar en stekelvarken. Deze zag er best eng uit!


Ook mocht je je lievelings warmbloedige dier tekenen. Dit is overduidelijk voor Lior een wolf. “Wolven zijn echt stoer en het aanvallen van de roedel het aller gaafst!”, zegt Lior enthousiast. 


Gijs houdt niet zo van tekenen, maar wel heel erg van geschiedenis en natuur. “Daar kan je ook een mooi thema van maken, zoals de ijstijd!”Renzo maakte een Megalodon. Wat voor dier, vraagt u zich vast af? “Nou, zegt Renzo, een echte reuzehaai, van wel twintig meter lang.” Veel kinderen van zijn klas vallen hem bij en vinden dit dier super gaaf ondanks dat deze is uitgestorven. Weer wat geleerd!
Ramona (die overigens ook een eigen tekenclub leidt, kijk voor de link op de pagina "wie werken er mee?") kwam niet alleen in groep 5 langs, ook in groep 4 en groep 6 werd er enthousiast getekend. Héél zorgvuldig tekende groep 4 het voorbeeld na dat juf Ramona streepje voor streepje op het bord zette. En luisterde naar de leuke uitleg: "Nu tekenen we de lange wimpers van de olifant. Zelfs jongensolifanten hebben héle lange wimpers!". 

Ramona nam voor alle kinderen een schattig, zelf in elkaar te vouwen tekenboekje mee, waarin ze hun eigen warmbloedige dier konden tekenen. Volgende week komt ze nóg een keer en we hebben horen fluisteren dat er dan een tekenboekje voor een koudbloedig dier komt...

 In groep 7 werd er onder leiding van juf Marja óók creatief gewerkt aan een kleurig oog.
Als we het voorbeeld mogen geloven, moeten het mooie eindresultaten worden!