woensdag 21 juni 2017

De spellenochtend was een regelrechte hit! Vet COOL! Echt HOT!

“Ik koos voor ijsstenen sjoelen, want dat leek mij wel lekker rustig…” gaf Mink uit groep 8 aan. Dat had Mink dus mooi mis, want van jong tot oud, het ijsstenen sjoelen was razend populair, net als de overige 39 spelletjes in het thema Warm en Koud.


Ouders, leerkrachten en de leerlingen van groep 8, die de spelletjes begeleidden, waren erg creatief geweest. Zo konden groep 1 t/m 7 kiezen uit estafette op ski’s, zonnedans, sneeuwpop bowlen, limbo dansen, kokosnoot werpen etc.


Ook een dikke hit voor zowel de meisjes als de jongens was de beautyhoek waar je o.a. je nagels kon lakken, je haar kon invlechten en schminken en dat alles in warme en koele kleuren, net waar je zin in had! De kinderen zagen er prachtig uit.

 

Bij het nagellakken trof ik Bas, Olav en Frederieke, allen uit groep 6 en met prachtig gekleurde nagels. Schitterend! In de klas hadden zij het reeds gehad over koud- en warmbloedige dieren. Een onderwerp waar zij erg enthousiast over waren. Op de vraag welke warmbloedige dieren zij op nummer 1 zouden zetten, kwam Bas respectievelijk met een ijsbeer, Olav met een zwarte panter en Frederieke met een olifant. Unaniem waren zij echter over het gevaarlijkste en engste koudbloedige dier, dat was volgens hen een Inland Taipan. Dit is de giftigste en gevaarlijkste slang ter wereld. (Dit moest uw blogger thuis even opzoeken, ik verstond heel wat anders…)


 

Een andere hit was het bakken van je eigen broodje op een echt kampvuur, over heet gesproken! Veel kinderen vonden de broodjes super lekker en soms best een beetje spannend, maar ook wel stoer en daardoor dus VET COOL! De hoofdbakkers waren Myra en Joost en zij leidden het in goede banen!


Wij willen iedereen die heeft mee geholpen aan dit evenement graag hartelijk danken! Super gedaan en op naar morgen!

Meer foto's zien van vandaag? Ga dan naar de schoolwebsite en in de map 'Algemeen'.
Ook dit jaar hebben we natuurlijk weer gastbloggers.
De gastblogger van vandaag is...... groep 5.