dinsdag 27 juni 2017

Gastblogger van de dag: Groep 4

 
De gastblogger van vandaag is de klas van juf Simone, groep 4.Vandaag hebben we de tweede tekenles van juf Ramona gehad. Tijdens de eerste les hebben we warmbloedige dieren leren tekenen en vandaag zijn we verder gegaan met het tekenen van koudbloedige dieren.

Juf Ramona heeft met ons stap voor stap de voorkant van het boekje gemaakt en daarna mochten we zelf allemaal dingen tekenen over ons favoriete koudbloedige dier.


Sallie: “Ik vond de tekenles heel erg leuk, ik hou heel erg van tekenen.”
Lars: “De tekenles was wel leuk, maar de voorkant maken was best een beetje moeilijk, wat je zelf mocht tekenen ging wel heel goed.”
Fleur: “Ik vond de tekenles leuk, maar ook best moeilijk. Juf Ramona kon wel heel goed uitleggen.”
Louise: “De tekenles was heel leuk want op deze manier doen we het niet heel vaak in de klas. Er zaten veel opdrachten in het boekje dus dat was ook heel leuk.”


We zijn ook allemaal bezig met het schrijven van een verhaal over warm en koud. We mogen zelf de titel bedenken, maar er zijn wel 10 woorden die in je verhaal moeten staan, best lastig dus. Op houten plankjes hebben we met verf, zand en papier de woestijn gemaakt en we zijn bezig met zon/maan tekeningen met warme en koude kleuren.
We hebben nog heel veel andere leuke dingen op de planning staan dat we volgende week nog een weekje verder gaan met het cultuurproject om alle activiteiten af te krijgen 


 

Groep 4 geeft het blog-estafette stokje door aan .... de kleuters van groep groen en groep blauw.