woensdag 21 juni 2017

We zijn begonnen!!!


Vanmorgen is het cultuurproject op deze eerste dag van de zomer sportief losgebarsten. Het hele achterplein stond vol met uitgelaten kinderen en ouders.
Ondanks de mooie weersvoorspelling was het toch nog best fris. Zoals meester Danny op het podium al aangaf: “Het is warm, maar toch ook nog wel koud en laat dat nu net het nieuwe thema zijn”. Warm en koud werd dus direct al gevoeld. 




Maar meester Danny en juf Pauline brachten het thema ook direct in de praktijk met een stevige en uitnodigende warming up. Juf Pauline had drie uitermate geschikte liedjes geselecteerd, namelijk: Op de Noordpool is het erg koud, Ole Ole, Spanje is OK en de Macarena.
Niemand kon stil blijven staan, nou ja een paar ouders durfden niet… maar die hadden ook niet, zoals de juffen en kinderen, uren geoefend.





  
Het was een energieke start van de morgen en dat werd zeker onderschreven door de kinderen! Juf Pauline heeft met deze actie bij iedereen punten gescoord en een nieuw talent laten zien.






Binnen is de school helemaal in het thema aangekleed en zijn de verschillende groepen met het thema gestart. Zo staat er in de gang een heuse palmboom met een ijsbeer en twee pinguïns. Een beetje tegenstrijdig, maar dat maakt dit thema juist zo leuk!

Noor en Jelmer van groep 3 staan er verwonderd naar te kijken. Op de vraag waar ze vandaag het meeste zin in hebben, roepen ze beiden: “In de spelletjes zo dadelijk, het zijn er wel 40! En wij vinden spelletje nummer 40 het leukst, dat heet namelijk ijspegel poepen!”





 
De kleuters zijn al vorige week gestart met het project en hebben o.a. een iglo gemaakt van klei, maar ook prachtige schilderwerken van een zon/sneeuwvlok.

 

Nicky en Isabel van groep 2 Blauw laten het trots zien. Zij vonden de start van vanmorgen erg leuk. Het mooiste vonden zij dat meester Danny ook inhaakte tijdens de warming-up op het podium met juf Pauline. “Hij deed heel erg grappig en ging ook echt dansen”, giechelt Isabel.


Wat een slaagde aftrap van het project! Wat zou er vandaag nog meer gebeuren?
Lees het in de volgende aflevering.....